Акция на ДАНС, НАП и МВР в Община Пазарджик

Общината в Пазарджик

Полицаи, служители на ДАНС и данъчни инспектори влязоха тази сутрин в община Пазарджик. Проверява се сигнал за финансови злоупотреби, свързани с общинския бюджет. Кметът Тодор Попов заяви, че проверката е  „предизборен пиар“.

Към момента липсва официална информация от проверяващите звена за хода на проверката. Кметът Тодор Попов заяви пред медиите, че става дума за проверка на документи, които са публично достъпни.

„Документите, които ми бяха изискани – 10 документа, ги има публично достояние – те са качени на сайта на общината или на други официални институции.  Аз съм снимал точно каквото ми поискаха“, каза пред журналисти кметът:

„Това са 10 документа – актуализации на бюджети, одитни доклади от Сметна палата, АДФИ, заверено копие от наредба за условия за съставяне 3-годишната бюджетна прогноза за общината, актуализациите и има още 2-3, които ние ще им ги предоставим още в днешния ден.

За цялото това нещо, което може да се случи за 5 минути, наши гости в днешния ден са повече от 30 души с един фотограф. Ще направим снимка за спомен накрая, вие си направете изводите. Това са фактите към момента“.

Кметът Тодор Попов коментира и защо в петък вечерта при проверка на пътя е отказал  да даде проба за наличие на алкохол:

„Защото им знам методите и схемите. Ако им бях дал проба, и като нагласят, че имаш 5 промила в кръвта алкохол и, че си пълен с наркотици, после ходи се обяснявай“.

Преди дни Тодор Попов остана без шофьорска книжка, след като при проверка на пътя отказа да бъде тестван за наличие на алкохол.

От регионалната дирекция на полицията потвърдиха, че се извършва комплексна проверка, но категорично отказват да дадат подробности, тъй като акцията е организирана на национално ниво и оттам трябва да се очаква и официалната информация.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов многократно бе проверяван за финансови злоупотреби през последните години, но до момента нито една проверка не доказа нарушения.

Според служители на общината атаките срещу Тодор Попов имат предизборен характер.

2021-11-01T16:10:26+02:0001.11.2021|Други новини|