Балабанов остава шеф на Общинския съвет във Варна

С обсъждане на мотивите за искането на оставката на председателя на ОбС Варна – Тодор Балабанов започна последната сесия на варненския парламент. След два часа мнения и гласуване предложението беше отхвърлено. От 51 съветници гласуваха само 30. Осем бюлетини бяха невалидни, една неправилно попълнена и 21 „за“ отстраняването му. В крайна сметка те не бяха достатъчни.

Припомняме, искането беше внесено от групата съветници от партия „Възраждане“. Основната причина за исканата оставка е начина, по който се ръководи общинския съвет и липсата на заседания, като те се свикват на границата на законовия срок, коментира преди дни съветникът Цончо Ганев.

В отговор Балабанов каза, че не е съгласен с мотивите, че има порочна практика сесиите да се свикват като извънредни, а не редовни, с което се препятства възможността на съветниците и граждани  да отправят питания към администрацията. Той посочи, че въпроси могат да се отправят по всяко време и в писмена форма.

Сред останалите важни точки, които се очаква да бъдат решени са по-високите цени на билетите за градския транспорт във Варна. Предвижда се актуализация на цените и въвеждане на персонализирани карти, с които гражданите ще могат да пътуват по-евтино в автобусите и тролейбусите на Варна.

 

Източник: bnr.bg/varna

Снимка: bnr.bg/varna

Автор: Ваня Попова