Фандация ЛАЛЕ-Доброволческа инициатива 2022  

Доброволци има от векове във всички култури и страни на Земята. Те променят света и живота на хората. Те са винаги на първа линия при трудности и кризи. Те предлагат най-навременните и адекватни решения и форми на подкрепа. През тази година повече от всякога имахме поводи да видим многократно силата на доброволците. Преди да се справим с последиците от пандемията, започна война и десетки хиляди жени и деца потърсиха спасение в България. Наводнения отнесоха домове на хора, училища и цели села.. На други места бушуваха пожари. Хиляди доброволци от всички възрасти сами организираха и се включиха в стотици инициативи в цялата страна. Всички те заслужават подкрепа и признание.

Фондация Лале и Националният Алианс за Работа с Доброволци обявиха традиционния конкурс за най-ефективни и интересни доброволчески инициативи в България. Организираме този конкурс за дванадесети пореден път – ежегодно от Европейската година на доброволчеството 2011 до сега.

Номинирайте инициативи на граждански и бизнес организации, читалища, училища, доставчици на социални услуги, културни организации и доброволчески групи, които през годината са организирали дейности на доброволци, без разлика на целта, място и време на реализация, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците!
Представените инициативи ще бъдат оценени по резултатите, значението за хората в общността; броя и характеристиките на участниците; значението на инициативата за развитието на екипа на организацията и доброволците; финансовата ефективност. Най-добрите инициативи ще бъдат отличени със сертификат и материална награда във формата на инвестиция в развитието на доброволците и организацията.

Можете да номинирате инициативи, като изпратите попълнен  формуляр за представяне на info@tulipfoundation.net до 21 ноември 2022.
Пълният списък на инициативите ще бъде представен на Интернет страницата на Фондация Лале в края на ноември. Наградите ще бъдат обявени на публична церемония за отбелязване Международния ден на доброволците в началото на декември 2022 година.

Хората, които дават времето, уменията и усилията си за другите, заслужават признанието на обществото!

2022-11-08T16:39:52+02:0008.11.2022|Други новини|