Георги Георгиев е новият председател на СОС

 

© Велко Ангелов

Георги Георгиев

С36 гласа на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ за нов председател на Столичния общински съвет бе избран Георги Валентинов Георгиев. В гласуването не участваха „Демократична България“ и Борис Бонев, които протестираха срещу спешния избор на наследник на Елен Герджиков, уволнен от Бойко Борисов.

Адвокат Георгиев е роден през 1986 г. и е завършил право в Софийския университет. Има и магистърска степен по международно право в King’s College London. Защитил е дисертация на тема „Залог на търговското предприятие“ в Софийския университет, въз основа на която издава книга със същото заглавие.

В момента е главен асистент по търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет и е управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Георгиев и Колев“. Досега като първи мандат общински съветник от ГЕРБ той оглавяваше общинската комисия по бюджет и финанси.

„Съзнавам, че поемам поста на председател на СОС в една необичайна ситуация, но ви уверявам, че ще работя за връщането на политическия диалог и конструктивния дух на работа в общинския съвет. Вратата ми ще бъде отворена за всеки един от съветниците, защото гражданите очакват от нас освен дискусии и резултати“, заяви той при поемането на председателския пост.

Георгиев даде думата на Йорданка Фандъкова, която му пожела „да изпълнява задълженията си с достойнство и благородство“. Тя благодари на бившия председател на СОС, с когото работи заедно от 2007 г.

„За много от вас тази оставка беше изненадваща, но за последните няколко месеца г-н Герджиков и ръководството на групата на ГЕРБ-СДС сме водили много разговори за промяна в работата на групата, така че да бъде по-активна и по-ефективна в работата за града“, заяви Фандъкова.