Кандудатури за кметове в област Пловдив

ВАНЯ ПОПОВА

Асеновград

Кандидатурата на инженер Петър Бояджиев е издигната от районната структура на БСП в пловдивския район „Северен“, в която е член. Той е роден на 26.12.1956 г. Преди няколко години е бил  заместник-управител на ВиК-Пловдив, а в мандата 2015г.-2019 г. е участвал в управлението на асеновградска община.

Почти сигурно кандидатът на ГЕРБ ще бъде д-р Христо Грудев. Роден е на 21.09.1960г. Завършва медицина във ВМИ – Пловдив.На местните избори през 2007г. е избран за кмет на Община Асеновград на втори тур. Народен представител в 43-тото Народно събрание.

Перущица

В Перущица кандидат за кмет е издигнатият от ГЕРБ  досегашен зам.-кмет на Стамболийски Мария Витанова – Вълканова. Тя е завършила „Публична администрация” в Югозападния университет в Благоевград и магистратура по „Финанси”.

Пловдив

Областния управител Здравко Димитров е кандидатурата на ГЕРБ за Пловдив. Той е роден на 22 май 1963г. Завършил Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ като бакалавър по спортна педагогика. Магистър по публична администрация  и по психология, както и по финансов мениджмънт от Стопанската академия „Д. А. Ценов“ в Свищов.

Кандидатът на ВМРО-Пловдив за кмет на града на предстоящите избори през октомври е Славчо Атанасов. Роден е на 14 февруари 1968г. Завършва Висшето Военно Артилерийско училище – Шумен. Следва право първоначално в  Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, след това във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, където и завършва второто си висше образование.

В Пловдив БСП ще заложат на Николай Радев. По професия е учител по математика, директор на Езиковата гимназия в Пловдив. Председател на групата „Коалиция за Пловдив“ в Общинския съвет.

Раковски

Павел Гуджеров е кандидат за кмет на  град Раковски. Досегашен кмет  и административен секретар на ПП ГЕРБ за област Пловдив. Роден на 14 април 1983 г. в Пловдив. Средното си образование завършва в град Раковски, а висшето – в Стопанската академия в Свищов, специалност „Маркетинг“.

Стамболийски

Георги Мараджиев е за втори път кандидат за кмет на община Стамболийски. Роден на 9 март 1966 г. Избран е за кмет на общината на последните местни избори. Преди да влезе в политиката, се занимава с частен бизнес.

Съединение и Хисаря

Градоначалникът Атанас Балкански ще се бори за още един мандат в Съединение.

Инж. Пенка Ганева, бивш кмет, е кандидата на ГЕРБ за местните избори през октомври за Хисаря.