Кметът на Сандански: Акцията срещу мен е опит за опетняване на репутацията ми

Атанас Стоянов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кметът на Сандански Атанас Стоянов, който снощи беше освободен от полицейския арест, определи акцията срещу себе си за опит за опетняване на репутацията му, на партия ВМРО и кметската институция. Кметът заяви, че ще търси правата си в съда.

В неделя вечерта Стоянов беше задържан при акция на полицията в района на село Ново Делчево, а при обиск на автомобила му в пликове бяха открити списъци с имена на хора и пари. Атанас Стоянов отрече да има нещо общо с откритите вещи:

„Бях спрян от органите на полицията за проверка. Учудващо за мен в моята кола бе намерена една чужда вещ, аз я видях в момента, когато ми я показаха полицаите“.

Над 100 човека бяха разпитани по  полицейската версия, че кметът на Сандански и негови приближени са участвали в схема за купуване на гласове, но нито един не е потвърдил да е участвал в нея.

Заради липса на доказателства Стоянов беше освободен снощи.

Според него акцията е „абсолютна политическа тенденциозност с оглед опетняване, омаскаряване на ВМРО като организация, на мене като кмет на община Сандански. Това са изключително некоректни и непочтени неща“.

Кметът на Сандански държи работата по случая да бъде доведена до край, защото „ако наистина се намери това лице, което е поставило тази вещ в моята кола, аз ще си търся правата в съда и той ще бъде съден и осъден“.

2021-11-16T16:12:27+02:0016.11.2021|Други новини|