Мерят температурата на децата в Бургас

БНР

Снимка: Dimo Georgiev / FB
Температурата на децата, които влизат в учебните заведения, ще бъде мерена на входовете. Това ще става във всички 49 училища и 33 детски градини в община Бургас. Пълна дезинфекция по няколко пъти на ден ще се прави и в сградите. Всички мерки са заради коронавируса.
Препарати за дезинфекция за следващите две седмици осигурява Община Бургас, гарантира кметът Димитър Николов.
„Всички вече са снабдени с мобилни термометри, санитарни материали, с дезинфекционни материали, пълна дезинфекция на учебните стаи и коридори. Пълна забрана за външни лица до детските градини, детските ясли и училищата на територията на община Бургас.“
Дезинфекция на санитарните помещения в училищата ще има след всяко междучасие. Поддържаме постоянна връзка с директорите на училищата и градините, допълни началникът на Регионалното управление на образованието Виолета Илиева:
„Всеки един директор докладва, че са осигурени всички видове дезинфектанти. Те са приложени, тъй като директорите на училищата бяха на работа и провеждаха тези операции, заедно със своя екип. Всички родители трябва да бъдат спокойни, че всички мерки, които са взети и са качени на РУО Бургас. Призовавам ги да четат официалните сайтове на институциите, които отговарят. Те трябва да бъдат спокойни с множеството мерки, които сме взели“.
2020-03-12T16:02:20+00:0012.03.2020|Други новини|