НАД 3200 ФИДАНКИ АКАЦИЯ БЯХА ДАРЕНИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО


Част от дръвчетата получиха днес представители на браншовата организация на пчеларите. Акцията се организира в рамките на първия етап от програмата на Общината „Нашият Видин – по-красив от всякога“. При предаването на фиданките на място дойдоха кметът д-р Цветан Ценков, заместник-кметът Светослав Скорчев и инж. агр. Емилиян Енчев, директор на Областната дирекция „Земеделие“ във Видин.

„Съвместно с Областната дирекция и Общинската администрация продължаваме усилията на всички наши съграждани Видин наистина да се превърне в по-красив от всякога. Днес даряваме близо 1500 акации на пчеларите, които те ще засадят.

А Община Видин има отворени телефони, на които всеки един наш съгражданин може да се обажда, за да получава насаждения и цветя, които ще могат да се засадят в междублоковите пространства“ – каза д-р Ценков.

Той коментира, че очакванията са до две седмици Общината да започне поетапно реновиране на всички междублокови пространства, които са предвидени след направена от комисия оценка, асфалтирането им, ремонтът на някои улици, които не са в добро състояние.

От своя страна Емилиян Енчев заяви: “Това е една хубава инициатива, която показва доброто взаимодействие между институциите и браншовите организации.“

Началникът на отдел Екология Светла Ангелова призова жителите на Общината да бъдат активни и тази седмица да подават заявления в Центъра за административно обслужване: „Може да заявявате цветя, фиданки за населените места, за междублоковите пространства – ще ги засадим заедно“.

Пламен Цанков от дружеството на пчеларите също благодари за чудесната инициатива и изрази намерението на бранша да продължи добрата работа и комуникация с Община Видин.

Заявления се подават в Центъра за административно обслужване на адрес: гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2. Работното време е от 8:30 до 17:00 часа.

Автор: Ваня Попова

Източник: https: vidin.bg

Снимка: vidin.bg

2021-06-02T16:54:09+03:0002.06.2021|Други новини|