Нова книга с любопитни факти за Дряново

Димитър Димитров представя документалната си творба „Община Дряново – поглед към миналото. Спомени и размисли“

Снимка: Дестинация Дряново

Дряново е град, които свързваме с музея „Колю Фичето“, моста над река Дряновска, Лавчиевата къща или по-известната като „Къщата без пирони“, релефната карта на България, създадена през 1961 г. и още много културни и исторически забележителности.

Поводът да говорим за Дряново е не да разказваме за историята на тези обекти, а да представим една нова книга, която се казва „Община Дряново – поглед към миналото. Спомени и размисли“. Автор на книгата е бившият кмет на Дряново в периода 1981–1990 г. Димитър Димитров. Той е бил и председател на Общинския съвет от 1995 г. до 1999 г. Като активен участник в обществения живот на града с натрупан солиден административен опит, той споделя важни и интересни факти от по-новата история на град Дряново.

Димитър Димитров описва любопитни истории за водоснабдяването на Дряново, възстановяването на часовниковата кула, изграждането на поликлиниката, на новото крило на Дряновския манастир, на новата сграда на Ловния дом, за цялостното благоустрояване на населените места и за стопанския живот преди и след 1989 г. Поместени са с десетки архивни снимки и документи, които допълват разказаното.

Представянето на книгата ще се състои на 23 август 2023 г. от 17:30 ч., в Ритуалната зала на кметството.