Областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова бе наградена от НАПОС

На 14 декември в Несебър се проведе среща между областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова и Председателят на УС на Националната асоциация на председатели на общински съвети Красимир Косев.

Взаимодействието между проф.Нейкова и НАПОС е още от времето,когато тя беше областен управител на Стара Загора през 2002 година.

На срещата бяха обсъдени проблеми на местната власт,неправителствените организации и тяхната роля за развитие на обществото.

Красимир Косев сподели идеите си за развитието на Националната асоциация на председатели на общински съвети,създадена в Несебър през 2000 година.

Сред тях е и разширяване обхвата на асоциацията,в която освен председатели на общински съвети ще бъдат поканени и изявени общински съветници и личности с отношение към местното самоуправление.

проф.Нейкова заяви желанието си да подпомага дейността на НАПОС в контекста на развитие и усъвършенстване на местното самоуправление.Тя разказа ,че е започнала организирането на приемни за граждани,срещи с кметове и общински съвети в общините на Бургаска област.

Красимир Косев награди областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова с грамота във връзка с 20-та годишнина на НАПОС  за нейния съществен принос в развитието на местното самоуправление.

2021-12-15T16:47:05+02:0015.12.2021|Други новини|