Община Сливен с приз „Иновативна община“

Община Сливен получи приза „Иновативна община за 2020“, за въвеждането на чатбот платформата „Скили“ на интернет страницата си, разработена от българска IT компания по повод пандемията, и  за виртуалния туристически гид –  чатботът „Хаджията“, който е интегриран в официалните страници на музеите в града и сайта за туризъм. Наградата бе връчена от Националния борд по туризъм.

Чатботът „Скили“ отговаря на най-важните въпроси, свързани с превенция на вируса, симптоматика и други, а чатботът „Хаджията“, разказва всичко за Сливен и отговоря на въпроси за музеи, хотели и ресторанти – бързо и по всяко време. Заместник-кметът Стоян Марков коментира, че този приз е първото високо отличие след старта на новата Концепция на общината за развитие на туризма.

„Концепцията, която миналата година направихме за развитието на туризма през следващите десет години ни показва, че ние работим в правилната посока.“

Той съобщи, че до края на годината предстои стартирането на проект на стойност от 8 милиона лева за подобряването на туристическата инфраструктура в града.

2020-10-18T11:48:44+03:0018.10.2020|Други новини|