Общинска полиция ще има в Перник

Общинска полиция стартира от месец май в Перник, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. Днес кметът Станислав Владимиров и директорът на Областната дирекция старши комисар Павел Млеканов са подписали договор, който осигурява дейността на звено „Общинска полиция“ към отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР. Договорът е утвърден от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Звеното ще отговаря за осигуряване на реда и сигурността на територията на общината и ще бъде на подчинение както на кмета, така и на директора на полицията.

Полицаите ще изпълняват приоритетни задачи, свързани с работата на кметската администрация, както и ще санкционират нарушители по различни наредби на общината.

При подписването на договора кметът Станислав Владимиров е заявил, че създаването на общинска полиция е от голямо значение за ефективното провеждане на политиката на местната администрация по отношение на сигурността и обществения ред в града и е подчертал, че е част от приоритетите му. Според ст. комисар Млеканов създаването на общинска полиция е крачка напред за осигуряването на по-добър ред и сигурност в общинския център и е плод на изключително доброто взаимодействие с кмета.