Общински съвети гласуват за почетни граждани

НОМИНАЦИИ ЗА ПОЧЕТНИ ГРАЖДАНИ

Срока за подаване на номинации за  „Почетен гражданин“ на град Силистра изтече на 1 юни.  Решение се взима ако има мнозинство на повече от половината от общинските съветници. Тържественото връчване на приза ще бъде на празника на града на 14 септември.

Единственото предложение е за Явор Георгиев – дългогодишен дарител и стопански ръководител, който има големи заслуги и принос за развитието на града/на снимката/. То е внесено от Инициативен комитет с председател д-р Даниела Костадинова.

В Стара Загора срока за подаване на номинации е до 1 юли. За да бъдат валидни те трябва да бъдат подадени до председателя на Общинския съвет в писмен вид и да са добре мотивирани. По традиция званието ще бъде връчено на празника на града на 5 октомври.

В общински съвет на град Кюстендил е постъпило предложение за проф. д-р Пенчо Пенев. Предложението е внесено от председателя на местния парламент Михаела Крумова. Той е бил министър на правосъдието и на вътрешните работи, депутат и професор по конституционно право. Има множество публикации, книги, статии и научни доклади. Предложението ще бъде гласувано на 25 юни на редовната сесия на Общинския съвет.

2020-06-25T16:33:03+03:0025.06.2020|Други новини|