Общински съветници напуснаха заседанието на местния парламент в Казанлък

Общинските съветници от БСП напуснаха заседанието на местния парламент в Казанлък в понеделник, тъй като то е свикано незаконосъобразно от неговия председател Николай Златанов от ГЕРБ. Той не успя да отговори на въпросите на председателя на Групата на БСП Пламен Караджов кое налага провеждането на извънредно заседание с 33 точки дневен ред, като 25 от тях са продажби на общинска собственост.

Караджов предложи да се отложи заседанието и да се проведе по приетите правила, посочвайки конкретните нарушения на Правилника за дейността на местния законодателен орган. От левицата припомниха, че е обявено още на сесията на 28 март като редовно.

Не са налице извънредни обстоятелства, нито значим обществен интерес, за да бъде свикано като извънредно. Правилникът е категоричен и той трябва да се спазва от председателя, заяви лидерът на БСП Румяна Друмева пред журналисти.

Председателският съвет е заседавал не 6 дни преди това, а 4. По думите й дори да се приложи хипотезата на Златанов, той не е спазил процедурите по организация на сесията, нарушил е правилата, а това води „до угрозата, взетите на заседанието решения да бъдат оспорени по съдебен ред. Това за нас е недопустимо, подчерта Друмева.