Общинският съвет на Дулово обсъжда кризата с напуснали медици

Лекари в болница по време на Ковид 19
БНР
Снимка: Мая Щърбанова

Кризисната ситуация с напусналите работа медицински сестри и санитари от Covid-сектора на болницата в Дулово ще бъде обсъдена на редовното заседание на Общинския съвет. Покана към тях са отправили както кметът на общината д-р Юксел Ахмед, така и председателят на Общинския съвет Невхиз Мустафа. Заседанието започва в 10 ч.

„Поканили сме управителя на лечебното заведение д-р Константин Попов и специалистите по здравни грижи, които напуснаха работните си места. Надявам се заедно да намерим изход, защото с този свой акт сестрите и санитарите поставят под въпрос съществуването на болницата изобщо“ – каза кметът д-р Юксел Ахмед.

По думите му специалистите по здравни грижи сами са дали съгласие да започнат работа в Covid-сектора на Вътрешното отделение на болницата, а след по-малко от две седмици работа са се отказали от този ангажимент, като предлогът е преумора.

В момента в общинската болница в Дулово има две жени с доказан коронавирус, състоянието им е добро, за тях се грижат трима лекари. Други двама пациенти от Община Дулово, които са с Covid-19 и са с усложнения, са на лечение в МБАЛ-Силистра.

„В нашето Инфекциозно отделение има девет пациенти с коронавирус, в Интензивното отделение са настанени други шест. Не сме спирали да работим със заразени от 31 март насам“ – коментира за Радио Шумен д-р Даниела Костадинова, директор на болницата в Силистра.

„Не приемам такава позиция на медицински специалисти, които от страх си подбират пациентите“ – допълни още д-р Костадинова по повод предложението на медицинските сестри от Дулово всички пациенти с Covid-19 да бъдат лекувани само в МБАЛ Силистра.