Общинският съвет на Монтана започна работа

Снимка: Любо Андреев
С пожелание за успешна работа започна първото работно заседание на новия общински съвет на Монтана. В началото кметът Златко Живков приветства 33-мата съветници:„Дано да успеем да завършим добре годината. Имаме 4 седмици и 5 дни – трябва да се представим на ниво. Това ще е базата, от която ще тръгнем“.

Д-р Людмил Антов положи клетка като съветник. Той влиза на мястото на Мариян Димитров, който се отказа от мандата си. Съветниците са разделени в три групи – Заедно за Монтана, Месна коалиция “НДСВ, ДПС, Ново време” и БСП за България”.

С тайно гласуване бяха избрани четирима заместник председатели. Това са: Валери Георгиев и д-р Христо Кастрев от групата „Заедно за Монтана”. Д-р Иванка Делева от НДСВ,ДПС, Новото време и Камелия Трифонова от БСП. На всяко следващо заседание председателят Иво Иванов ще бъде подпомаган от двама зам. председатели. В настоящия мандат Общинският съвет ще има 10 постоянни комисии, решиха още съветниците и гласуваха поименно състава и председателите на постоянните комисии.

Община Монтана ще кандидатства пред ОП”Региони в растеж”  с проект  за изграждане на социални жилища за настаняване на уязвими групи от населението. Това съобщи още кметът на Монтана Златко Живков.

Монтана ще кандидатства за финансиране и пред Норвежкия финансов механизъм за изграждането на модерен Младежки център.

„Ще се борим за финансиране до 4 милиона. Трябва да изградим нов център с конферентни зали, с боулинг“.

Едно от предложенията е било да се разположи в Бикарника в Младост, но в последствие е одобрен терен на входа на парк “Огоста”, който е площ от 3.3 декара уточни Живков

„Огоста е най-натовареното място в Северозапада. Има над 300 деца“.