Общинският съвет окончателно отхвърли заем за блок „Добрич“

Общинският съвет на Добрич за трети и последен път отхвърли докладната на кмета на общината за теглене на дългосрочен заем за завършването на блок „Добрич“, в който апартаментите си трябва да получат 21 семейства, чиито имоти са били отчуждени в края на миналия век. Предложението не успя да събере нужните гласове, като за строителните дейности общината ще се наложи да разчита на собствени финансови средства.

Въпреки направените промени в предложението за теглене на дългосрочен дълг, докладната отново беше отхвърлена от общинските съветници на ГЕРБ и един глас от Националния фронт за спасение на България.

На следващата редовна сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението на ГЕРБ заложените приходи на общината за 2019 година да се увеличат със 7 и половина процента, за да се заделят един и половина милиона лева за завършването на блока, което кметът на общината Йордан Йорданов коментира така:

Собствениците на апартаменти в недопостроения общински блок заявиха, че вече подготвят документите си и ще съдят Общината.