Пазарджик актуализира бюджета си с 21 млн. лева

Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив

Община Пазарджик актуализира бюджета си с 21 млн. лева. Така общата бюджетна рамка за годината става малко под 174 млн. лева.

ОбС отложи актуализирането на заплатите на кметовете на населените места за следващата година.

Един от основните моменти, които налагат актуализация е разпределението на безлихвения заем по отделни пера. Вторият момент е актуализацията на капиталовата програма, като част от средствата ще се използват за изграждането на водопроводна система в село Црънча и проект за изграждането на водопровод между селата Црънча и Дебръщица.

Третият момент е увеличаване парите за спорт, обясни кметът Петър Куленски на редовната сесия на ОбС. Спор предизвика предложението да бъдат увеличени заплатите на кметовете на населените места. Общинският съветник Румен Димитров заяви:

„На последните избори с тези малки заплати имаше села, в които имаше само по един кандидат. На следващите избори най-вероятно ще има села без кандидати за кметове“.

Отговорът на кмета Петър Куленски:

„Докато аз съм кмет, ще настоявам да бъдат актуализирани заплатите на кметовете на кметства. Но това да става в началото на годината с приемането на бюджета на Община Пазарджик заедно със заплатата на всички останали общински служители“.

Предложението за увеличение на кметските заплати не бе прието.

По публикацията работи: Георги Николов