Пловдивчани ще протестират в ОбС

Пловдивчани ще протестират в ОбС срещу стари заменки и застроявания

ОбС Пловдив / Искра Койчева, Дарик Пловдив

Жители на районите „Централен“ и „Северен“ се очакват да присъстват днес/28 март/ на заседанието на ОбС на Пловдив. Те ще изразят отново исканията си двата частни терена – зад хотел „Санкт Петербург“ и на ул. „Капитан Райчо“, да бъдат закупени от Общината, за да не бъдат застроени от собствениците.

Припомням, че хората, живеещи в района на двата имота, вече излязоха на протести. По отношение на градинката в „Централен“ кметът Иван Тотев обясни, че това е поредният казус със „заменки“, направени в предишни управления на града. Теренът става частен през 2007 година и тогава, за да бъде запазен от застрояване парк „Родопи“, администрацията прави замяна с въпросния имот на ул. „Капитан Райчо“.

Казусът с частния парк в „Северен“ чака пък решението на администрацията, след като собственикът постави условията си.

Местните старейшини  днес ще отменят и продажбата на 20 декара зелена площ в парк „Отдих и култура“. Очакваните постъпления в градската хазна от сделката, възлизащи на над 20 милиона лева,  трябваше се използват за реализацията на проекта „Модър-Царевец“.  Сделката се отменя, заради наематели в имота, които не са се изнесли.