Протестиращи в сблъсък с Панайот Рейзи преди сесията в Созопол

С напрежение започна сесията на Общинския съвет в Созопол. Протестиращи препречиха пътя на бившия кмет на морската община Панайот Рейзи. До физически сблъсък се стигна преди началото на сесията. Кметският наместник на село Присад Ванча Байлова беше избутана от Панайот Рейзи, след като тя и група граждани препречиха пътя му, за да влезе в сградата на Общинския съвет.

На място беше извикана патрулка от настоящия кмет Тихомир Янакиев, за да бъде въведен ред. Той уточни, че никой няма право да постъпва така и че сградата на Общинския съвет е достъпна за всички граждани.

Ванча Байлова обясни, че хората настояват Рейзи да освободи поста си на общински съветник. „Исканията им не са политически. Той остави големи дългове на Общината“, уточни Байлова. По непотвърдена информация дълговете на Община Созопол към настоящия момент са 27 млн. лева.

Тодор Вълчев, който представи подписката от 500 души пред журналистите уточни, че това са хора, основно граждани на общината. Те настояват Рейзи да поеме отговорност за милионите задължения. Бившият кмет отказа коментар пред медиите.