Скандал с моста на Кольо Фичето в Дряново

Скандал с моста на Кольо Фичето в Дряново – ремонтиран е без разрешение 09.01.2020 07:55 828 0 Скандал с моста на Кольо Фичето в Дряново – ремонтиран е без разрешение Снимка: Thinkstock/ Guliver Сподели Сподели Сподели   

Бетониран ли е мостът на Кольо Фичето в Дряново? Според председателя на Общинския съвет в Дряново Галин Герганов категорично да – без разрешение, като определи пред Нова телевизия случилото се за „вандализъм“. Герганов счита, че е направен ремонт без съответното разрешение и спазване на норми за опазване на културното наследство. Ремонтът станал около коледните празници.

Общинарят обаче няма официална информация кой направил ремонтът и не потвърди дали това е общината. Кметът на Дряново Трифон Панчев пък казал пред Общинския съвет, че не знае кой направил ремонта, по думите на Герганов.

„Политически абсурд“ – така Панчев отговори на Герганов. И поясни, че на 6 юни бил пратен граждански сигнал как мостът „се държи на един камък“. Тогава Панчев още не е кмет, а има отговор до гражданина, че ще има ремонт като падне нивото на реката, но оттам насетне нищо повече официално. А кметът сега коментира, че имало ремонт „на своя глава“ от „фирма“, като „господата“ т.е. общинските съветници твърдели, че било „коледно чудо“.

„Какво искате бе, господа, мостът да падне ли“, включи се човек на име Евтим Костулиев, който живее до моста. Според него е имало опасност мостът да падне, като ремонтът направила фирма от Трявна.

А от общинския съвет попитаха каква марка бил бетонът, дали не е опасен. Стана ясно и, че не е имало сигнал до министъра на културата за ремонта. Сега се правел подробен констативен протокол, ще има и проверка какво е направено. Нямало обаче вариант ремонтът да се официализира постфактум. Съответно прокуратурата също ще трябва да се намеси.

Прочети още : https://www.actualno.com/velikotarnovo/skandal-s-mosta-na-kolio-ficheto-v-drjanovo-remontiran-e-bez-razreshenie-news_1422200.html
© Actualno.com