СОС ще заседава он лайн до края на извънредната ситуация

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет ще заседава он лайн до края на извънредната ситуация, решиха общинските съветници в София. С 32 гласа „за“, 18 „против“ и 9 „въздържали се“ Общинският съвет прие изпълнението на бюджета на София за 2019 година.

Дебатите продължиха близо 1 час. От БСП обвиниха администрацията, че е било заглушено началото на заседанието на градския парламент. Според пресцентъра на Общинския съвет става въпрос за техническа неизправност.

Според председателя на групата на общинските съветници от БСП Калоян Паргов, журналистите и хората не са успели да чуят важни тези от страна на политическите групи, тъй като е било прекъснато заседанието на Общинския съвет:

„Надявам се да не е умишлено. Надявам се, че се дължи на лоша връзка. Някакси няма как да няма подготвена комуникация, когато стартираме първата сесия в есенния сезон, когато откриваме работата си в Общинския съвет“.

Връзката бе възстановена по средата на изказването на Методи Лалов – председател на групата на общинските съветници от „Демократична България“:

„С лютив спрей и пребива журналисти. Така ли изглежда отворената към хората Община? С бездействието си, с нежеланието си да се погрижите за сигурността на протестите се превръщате в съучастник на абсолютно недопустимо полицейско насилие, извършено на територията на поверения Ви град. Госпожо Фандъкова, нека ви припомня, че сте кмет на всички софиянци, а не само на онези 208 000, гласували за Вас на последните избори“.

Всички политически декларации, направени от председателите на групи в Столичния общински съвет, които не прозвучаха на живо, по технически причини по време на първото заседание, ще бъдат публикувани, както и цялото заседание, съобщиха от пресцентъра на Общинския съвет в София.