Стартира състезанието кмет на годината

 

За 7 поредна  година ще се проведе състезанието „Кмет на годината“. То ще се осъществи чрез онлайн гласуване от 1 до 15 септември на платформата  kmetnagodinata.bg. Идеята на конкура е да се оцени работата на кметовете през мандата 2015-2019. Победителите ще бъдат обявени на тържествена церемония на 18 септември в зала 6 на НДК в София.

Категориите в конкурса са: „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“, „Градска среда“, „Транспорт“, „Туризъм“, „Култура“, „Фестивали и традиции“, „Образование, спорт и младежки политики“,  Инвестиции и работни места“, „Социална община“, „Smart City“.

През 2018 г. вотът на народа определи приза „Кмет на годината“ да е за кметовете на Русе Пламен Стоилов (голяма община), на Горна Оряховица Добромир Добрев (средна община) и на Челопеч Алекси Кесяков (малка община).

Специални гости на официалните церемонии по обявяването на победителите в конкурса „Кмет на годината“ са представители на парламента, правителството, Европейската комисия, Европейския парламент, европейски общини, отличаващи се с добри практики, които могат да се приложат у нас, държавни институции, обществени организации, представители на бизнеса, утвърдени актьори и спортисти.

Източник : kmetnagodinata.bg

2019-09-02T12:33:42+00:0002.09.2019|Други новини|