Учредиха официално партията на бившия служебен премиер Стефан Янев

Учредиха официално партията на бившия служебен премиер Стефан Янев. Проектът се казва „Български възход”.

По-рано бяха представени целите, идеите и задачите пред новата партия, а Янев заяви, че съвсем скоро очаква и предсрочни избори. 

Стефан Янев обяви официално политическия си проект

Преди началото Стефан Янев се спря пред медиите с коментар и първа заявка на партията.

„В българското политическо пространство, а и в международното пространство, връзката между партиите и гражданското общество е нарушена. Зее пропаст. Затова нашата амбиция, поставяйки началото на новата партия, е именно да запълним този вакуум“, отбеляза той, цитиран от DarikNews.bg

И допълни: „Да направим така, че партийният живот да бъде свързан с гражданското общество, да отговаря на нуждите и желанията на хората за промяна и по-добро управление, независимо в коя власт“.

В залата пред съпартийците и на специален брифинг медиите той благодари за подкрепата на всички „при изграждането на една нова, смислена и полезна формация, която ще има важна роля в политическия живот на страната“. 

Учредяват партията на Стефан Янев

„Надявам се след време да разказваме на децата и внуците си за този ден и без притеснение, и без да се срамуваме, а гледайки назад с гордост да казваме: И аз бях там, бях част от този процес. Днес заедно поставяме едно ново начало, което се надявам да е ново начало и за българската политика. Демонстрация как всяка една българска партия трябва да работи, а именно – отразявайки предпочитанията на своите избиратели“, допълни той.

По думите му, това ще е формация, която ще бъде близо до хората и ще работи за тях.

„Във вътрешнопартиен план ще направим всичко възможно да бъдат отчитани позициите и експертизата на нашите симпатизанти. Аз вярвам, че всеки успех е резултат от работата на един добър екип. Нашата основна задача е да изградим точно такъв екип. Да говорим повече за НИЕ и по-малко за АЗ“, допълни Стефан Янев и обясни, че днешното събитие не е просто самоцел.

„Ние не го правим заради нашето его или защото търсим слава, престиж. Всеки от нас е постигнал достатъчно. Време е да даваме повече за страната си и да мислим за нашето утре“, каза още Янев.

„Не можем повече да толерираме политическа безотговорност, тази некомпетентност, този безумен авантюризъм, който ни води към дъното. Защото нека го кажем директно – ние сме пред поредна национална катастрофа, а дори не сме във война“, посочи Стефан Янев.

Той не изключи възможността за предсрочни избори. 

„Не мога да кажа кога са възможни тези предсрочни избори, нямам кристална топка, но вероятно до есента“, посочи Янев.

2022-05-05T16:21:47+03:0005.05.2022|Други новини|