Вицепрезидентът Йотова откри Славейковите празници в Трявна

публикувано на 02.06.22 в 21:45

Снимка: Велина Махлебашиева

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри Националните Славейкови празници в Трявна. Традиционните тържества продължават до неделя с богата програма от културни и артистични прояви.

На старинния площад в Трявна беше дадено началото на националните тържества, посветени на духовното наследство на баща и син Славейкови.

В приветствието си към жителите и гостите, вицепрезидентът Илиян Йотова говори за мястото на Петко и Пенчо Славейкови в българската памет и припомни посланията им, актуални и днес.

Преди тържественото откриване Илияна Йотова отново имаше повод да говори за силата на думите, но в отговор на журналистически въпрос за вчерашното спречкване в парламента. „Така както има дрескод в облеклото, трябва да има дрескод в говоренето“ – категорична беше тя.

Според вицепрезидента новината от Брюксел, че България не е готова за влизане в еврозоната, е обективна. По думите ѝ, по-важно е България да се готви за влизане, така както направи Хърватия. Това е работа на Българската народна банка, на изпълнителната и законодателната власт, посочи Йотова.

Във връзка с антикризисните мерки на правителството вицепрезидентът изтъкна притеснението на българските общини, които чакат актуализация на средствата за дейност, за да могат да продължат да работят.

2022-06-03T15:23:59+03:0003.06.2022|Други новини|