Управляващото мнозинство на Общинския съвет в Перник действа като една мафиотска задруга

Скандалът с фалшивите гласове влиза в НС! Депутатът Станката изригна: Управляващото мнозинство на Общинския съвет в Перник действа като една мафиотска задруга

Скандалът с фалшифицирането на подписи и гласове в Общинския съвет на Перник, при важни гласувания за общински имоти прераства. Народният представител Станислав Владимиров, изригна пред zaPernik.com, че очаква да има наказани.

„Общинският съвет на Перник показа, че не може да носи отговорност – те се крият зад колективната безотговорност. Надявам се прокуратурата да разнищи докрай тази порочна практика и да се стигне до последствие за виновните“, каза Станислав Владимиров.

„Общински съветници правят перничани на глупави. Изкарват системата за гласуване в Общинския съвет на Перник виновна, а гласуват мълчаливо с нея в продължение на години. Срамно е как всички от управляващото мнозинство на ОС, като една мафиотска задруга не забелязват, че фантомни общински съветници,които не присъстват в залата, разпореждат разпродаване на общинско имущество. Те наистина ли смятат перничани за толкова глупави?“, възмутен е Станислав Владимиров.

„Може ли да се има доверие на всички решения, които се вземат от този състав на Общинския съвет в Перник дотук?“, пита Станката.

„Кой е кмет на Перник – имаме един кмет за селски събори и празненства – там ни показват Вяра Церовска и друг кмет, който е за разпродаването на общинско имущество – там се появява Владислав Караилиев. Последната сесия на Общинския съвет много ясно показва това. На заседанието, на което гласуват фантомни общински съветници се разпореждат с общинска собственост. В ролята на кмет на Перник е бил г-н Караилиев“, каза народният представител от БСП Станислав Владимиров.

Обзор накратко по темата:

  • На 28.02.2019г. се провежда сесия на Общински съвет в Перник.
  • Общинският съветник Милан Миланов не присъства, но името му излиза в 13 гласувания, разкрива общинският съветник от БСП Ралица Андреева.
  • Председателят на ОС Иво Савов се крие медийно и не дава обяснение по темата.
  • Кметът на Перник Вяра Церовска връща всички решения за прегласуване на нова сесия на Общинския съвет, насрочена за 7 март 2019 година.
  • Общинският съветник Милан Миланов потвърждава, че не е присъствал, не е гласувал, не е подписвал нищо на въпросната сесия от 28 февруари 2019г.
  • Започна да се говори, че подписа на съветника Миланов фигурира в присъствения лист за начало на сесия. Той обещава, че ще провери и ще каже дали е така. Още не го е направил. Председателят не показва присъствения лист на съветници, нито пред медии.
  • Прокуратурата се самосезира след статии на zaPernik.com по темата.
https://youtu.be/cd-AKTBq5Mw